lauantai 20. lokakuuta 2012

Häivytysharjoitus

Halusin vielä tehdä jotain kivaa ja hyödyllistä Tavastialla kun viimeistä viikkoa siellä vietin...

 Idean sain kun ykkösluokan oppilailla oli kittaushajoituksia harjouituslokasuojiin, johon sitten itsekkin menin mukaan. Elikkä lokariin lyötiin lommo, joka ensin hiottiin P180 epäkeskokoneella niin, että lommon ympäriltä näkyi peltiä. Tosin tässä tapauksessa joutui hiomaan aika lailla, koska harjoituslokareita oli jo tehty useampaan kertaan, joten maalikerroksiakin oli hyvin monta. Ja näistä eri kerroksistakin tuli päänvaivaa, koska niitä ei tahtonut saada tarpeeksi loivaksi, joten joutui kittaamaan suuremmalta alueelta kuin vain lommokohdan. Hiontaa jatkettiin P240 karkeudella käsin hioen, kunnes pohjat olivat valmiita pohjamaaliin.
Kun olin saanut kitattua suurimmat lommot ja epätasaisuudet mielestäni hyviksi, pohjamaalasin lokasuojan Besan hiomavärillä ja hioin sen P500 epäkeskolla ja P600 Mirkan pehmeäselkäisellä käsin. Lopuksi P1000 vesihionnalla... 
Tässä ei tosin ollut nyt tarkoitus käydä pohjia prikulleen läpi, vaan pääjuttu on häivytyksessä. Miten saada kaksi eri sävyä häipymään toisiinsa ilman selvää häivytysrajaa...?
  Tähän kysymykseen sain yhdenlaisen vastauksen, joka on vain yksi monista eri tavoista tehdä tämä.

 Ensin maalattiin koko kappale yhdellä sävyllä, tässä tapauksessa mustalla, annettiin hetken aikaa haihtua, ei kuitenkaan kokonaan mataksi, ja alettiin ruiskuttamaan toista väriä siihen päälle, eli punaista. Alkuun suht selvällä rajalla n. viidesosa lokarista jonka jälkeen rajakohtaa häivyteltiin punaisella, johon oli lisätty blenderiä.

Ensin koko kappale yli samalla värillä

Punaista päälle

Häivytysraja rupeaa häviämään


Myös mustaan sekoitettiin blenderiä ja häivytettiin sitäkin punaiseen... Ja taas punaisella päälle. Häivytysrajan sai hyvin lähes näkymättömäksi ruiskun liikettä muuttaen, vähän kauempaa ja heiluva nopea ranneliike. Myös sillä tavalla, että ensin ruiskutti normaalilta etäisyydeltä ja veti ruiskua kauemmaksi sai tehtyä häivytyksen.




Valmis häivytys



Lopuksi lakkasin lokasuojan, kun olin omasta mielestäni tyytyväinen häivytykseen.
 Tässä siis olikin vain yksi tapa miten tälläisen häivytyksen voi tehdä.




Valmiina lakattuna

Lakattuna

Valmis

Tuotteet:
Besa
 - hiontaväri

Lechler
 - kitti ja lakka

DuPont
 - värimassa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti